Home » Algemene informatie » Koppelen

Koppelen
Het volgende wordt ook vaak gevraagd:

 

  • 1 konijn is zielig, een konijn is een groepsdier..... FABEL!!

Wanneer er naar mijn mening voldoende en goede aandacht aan het konijn wordt gegeven, gaat hij/zij u zien als maatje. Hij/zij zal dan ook tammer en aanhankelijker zijn.

Naar mijn mening is het zieliger om 2 konijnen perse samen te zetten in een te klein hok, want de hokken en kooien die ik de dierenwinkel verkocht worden, zijn qua ruimte absoluut NIET geschikt voor 2 konijnen

 

  • 2 broers of 2 zussen gaat goed omdat ze met elkaar zijn opgegroeid.. FABEL!!

Wanneer een konijn geslachtsrijp wordt en de hormonen gaat hen parten spelen, zien zij elkaar niet meer als broer of zus en zal er flink gevochten worden zelfs tot de dood! Er is maar een kleine kans dat het goed zal gaan.

 

In de jaren dat ik fok, heb ik 1x twee zussen samen geplaatst, maar verder verkoop ik geen 2 zussen of 2 broers samen. Omdat dit dus zo vaak misgaat en men dan geen 2 hokken wilt en dus 1 konijn op marktplaats zal komen te staan en daar pas ik voor. 

 

Wilt u toch 2 konijnen, dan kunt u het beste beginnen met een ram. Die kunt u wanneer hij 6 maanden is laten castreren en wanneer hij veilig is kunt u een voedstertje bij hem plaatsen.

Deze combinatie heeft namelijk de meeste kans van slagen.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb