Home » Algemene informatie » Verzorging en Medisch

Verzorging en Medisch


De Nederlandse hangoordwerg vraagt niet veel om vacht onderhoud. Je hoeft ze niet extra te kammen of iets dergelijks.

 

Je kent je eigen konijn in gedrag en eetlust. Gaat hij of zij naar jouw idee zich anders gedragen of drinkt hij/zij niet zoals anders? 
Wacht niet te lang af, want een ziek konijn is heel erg kwetsbaar. Raadpleeg een dierenarts of de fokker van jouw konijntje.

 

Een konijn moet blijven eten en dan bedoel ik niet alleen brokjes, maar vooral hooi. Zijn darmen moeten in beweging zijn, de hele dag door. Komt dit stil te liggen, dan is er een hele grote kans dat jouw konijntje komt te overlijden. Aarzel niet en ga naar de dierenarts!

 

Voor meer medische aspecten en aandoeningen, kun je op www.bunnybunch.nl kijken. Hier staan er veel en ook wat je kunt doen. Maar vooralsnog, vertrouw je het niet, onderneem dan actie! Het zal niet het eerste konijn zijn die binnen een paar dagen komt te overlijden. Liever een keer teveel iets te hebben gevraagd, dan te weinig. En goede fokkers willen altijd uw vragen beantwoorden en dierenartsen ook.

 

Koop GEEN knaag of mineraalstenen. Deze bevatten erg veel zouten en is niet goed voor de nieren. Wel moet een konijn kunnen knagen want de voortanden (snijtanden) groeien dagelijks 3 mm. Er zijn bepaalde boomsoorten waar u takken en bladeren van kunt geven ook dit staat op www.bunnybunch.nl ook de groente en fruit soorten die u wel kunt geven staan hierop. Ook de giftige lijst staat op die site.

Ook dit is wel verschillend per konijn hoe deze ergens op reageerd. Ik heb bv ook wel konijnen gehad die geen wortel willen. Geef een konijn altijd onbeperkt hooi en stro. Hoe groffer hoe beter, want dan moeten ze er wat voor doen.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb