Home » Beestenboel

Beestenboel


James bont

4 juli 2018

 

Kruising Australian shepherd met altdeutsche hutenhund.

Zijn ouders werken met 800 schapen, James werkt met mij.

Dit is knappe James. Hij kwam onverwacht op mijn pad. Ik wilde eigenlijk nog geen opvolger voor jaiya, die toen nog op dat moment in leven was, maar het ging slechter al met haar. En toch besloten om de gok te nemen, want hij was zo gaaf en woonde 5 minuten bij mij vandaan.

Hij en een broertje waren beschikbaar ( toen 8 weken oud). Ik ben van mening dat je de hond jou uit moet kiezen. De klik moet van beide kanten komen, zeker met een hond waar je mee wilt werken. Zijn broertje wilde niet bij mij zitten en wilde alleen maar weg. James draaide zich op zijn rug en viel in slaap. Nou dat was zo klaar als een klontje. En mijn opa zei "Hij lijkt wel op een Bontje" en zo was zijn naam geboren, James Bont.

Jaiya kon na verschillende keren aan te zijn gevallen, niet meer met andere honden... dus daar had ik nog wel een beetje schrik voor.

Bij thuiskomst was ze gelijk verliefd op hem. Ze heeft hem gelijk geaccepteerd en onder haar hoede genomen. Ze heeft driekwart jaar nog samen met James mogen doorbrengen tot ik haar heb moeten laten inslapen. Ze heeft erg goed geholpen met opvoeden en in bepaalde dingen dat james doet, zie ik jaiya nog steeds terug.

James is echt mijn schaduw, helpt mij zoveel. En doet het erg goed, ook omdat hij jaiya ineens moest opvolgen terwijl hij toen nog geen eens 1 jaar oud was. Super hond mijn James bont 

Cooper

Een zwitserse witte herder

Hij is geboren op 15 november 2019

Een hele grote vent maar met een heel klein hartje. Een ontzettende knuffel.

We gingen eigenlijk voor mijn moeder, zij ging een pup uitzoeken, nadat haar grote schat "Baby" veel te vroeg was overleden door een auto imuunziekte.

Vroeger hebben we thuis ook al witte herders gehad en dat is een fantastische trouwe en zachte hond.

Mijn moeder wilde perse een teefje. Er waren 10 pups. Meeste waren vreselijk drukke pups. Ik was op de grond gaan zitten en er was steeds 1 reutje met een rood bandje dat bij mij kwam en rustig kwam knuffelen, zonder in mijn gezicht te bijten of andere plekken. Deze knappe vent wilde niets liever dan lekker bij mij zijn en aandacht en knuffels. Ik probeerde mijn moeder te overtuigen dat ze echt de rustige reu moest nemen. Ik kreeg dat niet voor elkaar. Dus ze had een teefje uitgezocht. Toen we in de auto zaten en weg wilden rijden naar huis, met een teefje in de auto zei ik tegen mijn moeder "mam, ik ga naar binnen, ik neem die reu mee. Dat moet gewoon zo zijn. En voor James is dat een geweldig hondenvriendje". Want merkte wel na het overlijden van Jaiya dat hij een speelmaatje miste. Zo gezegd, zo gedaan. Die mensen moesten lachen, en vonden en ook erg leuk dat broer en zus zo dicht bij elkaar zouden opgroeien. Want ze zien elkaar meerdere keren in de week.

Helaas bleken beide pups vreselijk ziek te zijn. Mijt, maag/darmontstekingen, maar we hebben ze er goed doorheen gekregen. En het zijn fantastische honden. En James? Die is zo ontzettend blij met zijn grote vriend cooper. Hij ontpopte zich echt als grote broer en nam ze mee onder zijn vleugel de wijde wereld in. Partners in crime ook absoluut.


Ragdoll katten

Ragdoll Lexxy

Geboren op 9 mei 2019

Haar kleur is Seal lynx mitted met prachtige blauwe ogen

Echt een waanzinnige lieverd, dat echt de diva van het huis is. Liefste ligt ze op schoot te dweilen. Ze is gesteriliseerd want ze bleek van een vreselijk slechte cattery vandaan te komen. Had ze daar gebleven waren zij en haar vriendinnetje foxxy nu niet meer in leven geweest,.

Ragdoll Foxxy

Geboren op 1 mei 2019

Haar kleur is Blue lynx bicolour

Super super lief en is echt een moedertje. Neemt de andere dieren op sleeptouw. Ook houdt zij meer van spelen dan lexxy. Ze is gesteriliseerd, want ze bleek van een zeer slechte cattery vandaan te komen.

Ragdoll Pip

Pip is een ontzettend ondeugend poesje. Heel avontuurlijk en kan zichzelf echt heel erg goed vermaken en dat maakt haar gekke avonturen voor ons ook zeer vermakelijk.

Ze is geboren op 5 december 2020 in Limburg bij cattery Tiamo dolls

Ze is seal bicolour met prachtige blauwe ogen.


Mijn grote trots Jaiya, mijn alles!!!

Een ras echte Australian Shepherd, mijn eerste eigen hond. Dat ook later bleek dat ze in staat was mijn hulphond te worden.

 9 oktober 2011  -  24 april 2019 RIP

Helaas heeft ze niet oud mogen worden.

Lieverd ik hoop dat je vrij van pijn bent nu en je lekker met je bal in het water kunt spelen.

 

20150823_194241.jpg 

 20150228_154244_10.jpg